Eko na pláži – prírodná depilácia

Krása a zdravie

V lete potrebujeme byť pripravení kedykoľvek skočiť do plaviek. Dá sa to však bez častého holenia a depilovania, bez voskov, žiletiek a bez zbytočného odpadu?

Áno, dá a veľmi jednoducho.

78a780b51419ee06f618a864b7cd75fd

Počas letných dní svoju kožu vystavujeme slnku viac, ako v iných častiach roka. A nielen slnku, ale aj svetu. Ak nepatríte medzi ľudí, ktorým neprekáža počas letných dní prirodzené ochlpenie na tele, určite v týchto dňoch zájdete do kozmetického salóna na depiláciu alebo do drogérie, kde siahnete po holiacich strojčekoch alebo depilovacích voskoch.

Môžete však zvoliť aj prírodný spôsob, ako sa ochlpenia zbaviť – depiláciu pomocou cukrovej pasty. Je to spôsob, ktorý je rovnako efektívny, ako odstránenie chĺpkov pomocov voskov, ale neobsahuje žiadne syntetické (a ropné) látky a vašu pokožku nedráždi. Cukrová pasta obsahuje iba cukor, vodu, kyselinu citronovú a niektoré kupované pasty obsahujú aj rôzne eterické oleje. Môžete si ju pripraviť doma, kúpiť v drogérii alebo prostredníctvom rôznych e-shopov s prírodnou kozmetikou. V Bratislave je aj jeden kozmetický salón, kde vám urobia depiláciu pomocou cukrovej pasty (dokonca aj Brazílsku!).

Okrem toho, že je táto metóda prírodná, efektívna (stačí zopakovať každé 3 týždne), je v podstate bezodpadová. Po použití pasty po vás zostane iba použitá cukrová pasta, ktorá je biologicky rozložiteľná.

Pri jej aplikácii sa používa iba kúsok pasty, ktorá sa nanesie na pokožku v protismere rastu chĺpkov a chĺpky odstránite ťahom v smere ich rastu. Takýmto spôsobom vám chĺpky nebudú zarastať do kože. Ako prevenciu ich prípadného zarastania  je dobré raz za týžden si urobiť jemný piling na depilovaných miestach (po depilácii počkajte niekoľko dní s pílingom, aby ste pokožku zbytočne nedráždili). Píling si môžete pripraviť aj sami z jednej lyžice olivového oleja a lyžice trstinového cukru. Zmiešate tieto dve ingrediencie a píling je hotový. Stačí ho potom jemne vtrieť do kože pri sprchovaní, aby sa póry otvorili a vyčistili.

Domáca príprava samotnej pasty je trochu náročnejšia, ale ak by ste si chceli sami túto pastu vyrobiť tu je jeden výborný recept a v ňom je aj tip ako si túto pastu vyrobiť tak, aby mala správnu konzistenciu.

Pri jej použití treba trochu zaťať zuby (áno, trošku to bolí), ale výsledok stojí za to: pokožka je hladká, nie je podráždená a najbližšie dva-tri týždne môžete vybehnúť na kúpalisko, jazero alebo k moru. A po jej použití po vás nezostane žiaden odpad!

foto: pinterest

3 thoughts on “Eko na pláži – prírodná depilácia

  1. Nedávno som sa konečne odhodlala kúpiť túto pastu. Musím povedať, že to bola moja prvá depilácia celkovo, takže intenzitu bolesti nemám s čím porovnať, každopádne som veľmi spokojná. Pastu som kúpila aj s dopravou za 11e, v salóne by ma jedna depilácia vyšla viac a ešte mi ostala aj polka krabičky. Akurát ma trápi nádobka, čo s ňou. Uvažujem o tom, že ďalšiu pastu si vyrobím sama, nádobku použijem na opätovné skladovanie.

    Páči sa mi

Pridaj komentár